Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? - BLOG - Blue Diamond

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük ölçüsü alma, çeşitli yöntemler kullanılarak parmağın boyutunun hesaplanması olarak tanımlanabilir. Yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde alınması, en uygun boyuttaki yüzüğün satın alınmasını olanaklı kılar. Bu nedenle yüzük ölçüsü alınabilmesi için geliştirilen farklı yöntemler arasından tercihte bulunulabilir. Peki yüzük ölçüsü nasıl alınır, bu konuda tercih edilebilecek yöntemler nelerdir? Profesyonel yüzük ölçümleriyle doğru ölçü almak mümkün müdür?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Yüzük ölçüsünün hesaplanabilmesi için parmağınızın çevresini ölçerek elde ettiğiniz değerin yüzük ölçüsü tablosunda neye karşılık geldiğini bulabilirsiniz. Yüzük ölçüsü hesaplama işlemleri kullanabileceğiniz basit ama etkili uygulamalar arasında ip uygulaması, kağıt şerit yöntemi gibi uygulamalar yer alır. Bu tür yöntemleri kullanarak yüzük ölçüsünü doğru bir şekilde alabilirsiniz.

Kadınların sıklıkla kullandığı çeşitli yüzük ölçülerinin bulunduğunu ifade etmek olanaklıdır. Standart yüzük ölçüsü kapsamında yer alan ölçülerin bir kısmı kadınlar tarafından tercih edilir. Genellikle 12 ila 14 arasındaki ölçüler kullanılır. Bu nedenle yüzük ölçüsünü alamamanız durumunda belirtilen aralıktaki ölçülere göre tasarlanmış yüzükleri tercih edebilirsiniz.

yuzuk olcusu nasil alinir

Blue Diamond'da yer alan 0.45 karat pırlanta üçtaş yüzüğe resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Doğru Yüzük Ölçüsü Almak İçin İpuçları

Doğru yüzük ölçüsünün alınması hem rahat hem de estetik bir kullanım açısından oldukça önemlidir. Eğer yüzük ölçüsünü çeşitli yöntemler kullanarak almak istiyorsanız şu tür yüzük ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler özelinde ölçüm alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz:

    Parmak gün içinde şişebilir. Bu nedenle ölçüm almak için en doğru zamanı seçin.

    Parmaklar soğukta küçülebilir ya da sıcakta şişebilir. Bu nedenle ideal sıcaklıkta ölçüm yapın.

    Yüzük türüne göre ölçümler değişiklik gösterebilir. Bu nedenle satın almak istediğiniz yüzük türüne göre ölçüm yapın.

    Kişinin kilosuna göre yüzük ölçüsünün farklılık göstermesi olanaklıdır. Ayrıca parmak yapısı herkeste farklı olabilir. Bu nedenle parmak ölçüsünün kişiden kişiye farklılık göstereceğini unutmamanız gerekir.

Belirtilen hususların her biri, yüzük ölçüsünün çok daha doğru bir şekilde alınmasını sağlayacaktır.

yuzuk olcusu nasil alinir

Blue Diamond'da yer alan 0.40 karat pırlanta yarımtur yüzüğe resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Evde Yüzük Ölçüsü Almak

İp, daha önce kullanılmış bir yüzük ile ölçü alma başta olmak üzere birçok farklı uygulama, yüzük ölçüsünü evde basit ve zahmetsiz bir şekilde almanızı sağlayacaktır. Fakat alacağınız ölçüler kesin sonuçlar vermeyebilir. Yaklaşık sonuçlara ulaşabilir, satın alacağınız yüzükte elde ettiğiniz ölçümleri kullanabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Alma Yöntemleri Nelerdir?

Yüzük ölçüsü alma uygulamaları arasında ip yöntemi, daha önce kullanılmış bir yüzük ile ölçü alma ve profesyonel destek talep etme yer alır. Bu tür yöntemlerin her biri, birbirinden farklı işlem adımlarını içerir. Profesyonel destek dışındakilerin tamamı, ölçünün yaklaşık olarak alınmasını sağlar.

İp Yöntemi

Ölçü almada sıklıkla kullanılan yöntemlerden ilki ip yöntemidir. İp yöntemini genel olarak şu adımları uygulayarak kullanabilirsiniz:

      Yüzüğün takılacağı parmağın çevresini bir ip ile sarın.

      İpin her iki ucunun bir araya geldiği noktayı işaretleyin.

      Elde ettiğiniz uzunluğu milimetre cinsinden bir metre yardımıyla ölçün.

      Standart yüzük ölçüsü tablosunda elde ettiğiniz ölçünün neye karşılık geldiğini belirleyin.

Daha Önce Kullanılmış Bir Yüzük ile Ölçü Alma

Daha önce kullanılan bir yüzük ile ölçü almak olanaklıdır. Eğer halihazırda yüzük satın alınacak parmakta kullanılmış bir yüzük varsa bu yüzük üzerinden ölçü alınabilir. Direkt olarak kullanılmış yüzüğün çevresini şerit metre ile ölçebilir, bu ölçünün standart ölçüm tablosunda neye karşılık geldiğini bulabilirsiniz. Bu yöntem, genellikle hediye yüzük satın alınacağı zamanlarda kullanılır. Yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusuna yanıt olarak, bu yöntem ile kullanıcının haberi olmadan ölçüm gerçekleştirilebilir.

Profesyonel Destek Talep Etme

Eğer hediye yüzüğü mağazalardan alacaksanız yüzük ölçüsünü alabilmek için profesyonel destek talep edebilirsiniz. Profesyonel yüzük ölçüsü setinin bulunduğu mağazalar, yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde alınmasını sağlar. Ayrıca hangi yüzüğü satın almak istiyorsanız, o yüzüğe uygun bir ölçüm yapılacağı için doğru yüzüğü satın alma şansı elde edebilirsiniz. Kendi yüzük ölçünüzü bilmiyorsanız mağazada bulunan araçları kullanabilir, yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusuna en kesim çözüm olarak, parmağınızın çevresini doğru bir şekilde ölçebilirsiniz.

Birbirinden yenilikçi, zarif ve estetik yüzük modellerini sizlere sunmakta olan Blue Diamond, benzersiz tasarımlar arasından arzu ettiklerinize kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor. Kendinize ya da sevdiklerinize pırlanta yüzük, pırlanta kolye, bileklik, küpe satın almak istiyorsanız Blue Diamond koleksiyonlarını inceleyebilir, Blue Diamond ayrıcalıklarını keşfedebilirsiniz. Eşsiz ve şık tasarımlarıyla Blue Diamond her zaman sizlerle!

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık